Our Blog

(Tips) Planning

  • Selectie: Ruim van te voren kan er gekeken worden naar de inboedel. Welke spullen zijn onnodig om mee te verhuizen. Ga niks verhuizen wat later toch geen waarde meer heeft.
  • Begin tijdig: Maanden van te voren is het verstandig om te beginnen. Dit hoeft niet direct intensief te zijn, maar wel dat er een planning is voor de laatste maanden voor de verhuizing. Bijvoorbeeld het vinden van een geschikt verhuisbedrijf.
  • Afmetingen: Inventariseer de afmetingen van zoveel mogelijk meubels en ook de deuren en ruimtes van de nieuwe woning. Zorg dat alles naar binnen kan en dat hier anders een alternatief voor is.
  • Medicijnen: Verzamel alle medicijnen in kleine dozen en houdt medicijnen apart die gebruikt moeten worden.
  • Doorgeven van adreswijziging: Ga tijdig naar de juiste instanties toe om te zorgen dat na de verhuizing er geen post meer kom op het oude adres. Een adreswijziging doorgeven is onderdeel van de checklist.
  • Verhuisplanning: Maak gebruik van een verhuisplanning en print deze uit. Dit zorgt voor overzicht tijdens de hectische periode.
  • Checklist bijhouden: Een ideaal middel om alles letterlijk en figuurlijk af te kunnen vinken. Print onze checklist voor verhuizen uit en houdt deze altijd bij de hand. Bekijk hier de gehele checklist die van pas kan komen tijdens het verhuizen
  • Op vakantie: Het klinkt vreemd maar pak een koffer in alsof je een week op vakantie ga. Hierin zitten dan de nodige spullen en kleren voor de komende tijd. In de nieuwe woning is niet alles direct te vinden en zo is er toch een soort van overlevingspakket.
  • Schematisch uitpakken: Pak kamer voor kamer alles uit. Rond dan eerst een kamer af om verder te gaan naar de volgende. Hierbij is het verstandig om met de slaapkamer te beginnen. Een goede nachtrust is in deze tijden van harte welkom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Top

Enter your keyword